Aktuellt

Här finner du nyligen genomförda projekt och artiklar vi tycker är värda en läsning.

Niklas på pappaledighet

Niklas vinkar farväl till en nöjd kund och går på pappaledighet, förutom att rulla vagn hoppas han kunna lägga en del tid på att utveckla mjukvara för att strukturera lagtexter från EU. Vi får se framåt sommaren!

Fredrik Liliequist, 2022-02-01

Läs artikeln

Renoveringen klar

Vi kände att vi behövde sätta vår egen prägel på vårt nya kontor och fräscha upp det lite. Viktigt att trivas på sin arbetsplats, så vi målade väggarna, lade in en matta och hängde upp gardiner. Nu börjar det se riktigt bra ut! Fördelen med kontorshotell är att det är hög service – nackdelen är att rummen är rätt tråkiga i standardutförande.

Martin da Fonseca, 2022-01-03

Läs artikeln

Springflods första merch

Våra investment banker-västar har kommit, och dessutom laptopstickers med logotypen i Financial Times-rosa.

Stefan Pettersson, 2021-12-08

Läs artikeln

Springflod flyttar till större lokaler

Nu är vi äntligen inflyttade i vårt nya kontorslokaler på Vasagatan 7! Företaget har vuxit under pandemin och mer skrivbordsutrymme behövdes, så vi flyttade tvärs över gatan in i 7A Centralens lokaler. Renoveringsarbete och lite nya möbler kvarstår, men nu har vi äntligen lite mera sväng- och luftrum när vi arbetar.

Martin da Fonseca, 2021-11-01

Läs artikeln

Spännande höstkonferens på kråkslott

Höstens off-site stod mellan fräsig fintech- eller traditionell storbank-style: det blev det senare, närmare bestämt på det mycket anrika Ekolsunds slott. Det var en mycket trevlig upplevelse i och för sig, det var bara kanske lite väl spännande på natten när vi förväntades sova där ensamma medan personalen åkte hem. Riddarrustningar, uppstoppade vargar och carambolebord med märkliga röda fläckar gav en viss Cluedokänsla. Nästa höst blir det fintech-style på Ellery Beach eller dylikt i stället.

Stefan Pettersson, 2021-09-30

Läs artikeln

Fredrik anställs som DevSecOps-konsult

Fredrik, som var en av Niklas praktikanter i våras, anställs som konsult inom säkerhet och DevOps. Han kommer direkt från en utbildning inom DevOps och därför med färska kunskaper i ämnet. Fredrik ska tillsammans med Dag och Niklas vidareutveckla Springflods ramverk för säkerhetsarbete inom DevOps.

Välkommen Fredrik, du kommer att utvecklas väl in i konsultrollen! Det här betyder dock att vi kommer att behöva titta på nya lokaler för det börjar bli trångt.

Martin da Fonseca, 2021-08-02

Läs artikeln

Dag anställs som DevSecOps-konsult

I dag börjar Dag på Springflod som konsult inom säkerhet och DevOps. Han kommer senast från Yubico som utvecklare och har hög kompetens inom säker utveckling och säkerhetstestning.

Dag börjar direkt med att arbeta för en av Springflods storbankskunder med att underhålla och vidareutveckla ett säkerhetskritiskt system.

Vi är utomordentligt glada att ha Dag ombord och ser fram emot att ta del av hans erfarenhet och utveckling framåt.

Niklas Volcz, 2021-03-01

Läs artikeln

Nya lokaler

Efter att under tre år ha delat kontorsyta med ett annat konsultbolag flyttar vi till nya lokaler. Våra rumskompisar bestämde sig för att undvika lokalkostnader under pandemin men vi är övertygade om att en gemensam plats är viktig. Därför provar vi nu kontorshotell, närmare bestämt 7A:s anläggning Posthuset på Vasagatan.

Stefan Pettersson, 2020-12-02

Läs artikeln

Niklas handleder två praktikanter

Niklas fick nys om Nackademins praktikprogram och presenterade sig själv och sitt nuvarande uppdrag för eleverna på DevOps-utbildningen. Han matchade bra med två elever, Fredrik och Sakari. De gick vidare och påbörjade sin praktik hos Springflods kund under vägledning av Niklas.

Niklas Volcz, 2020-11-30

Läs artikeln

Brott mot banksekretess enligt SwedSec

Inom informationssäkerhet på banker hänvisas det ofta till banksekretess. Det stannar dock ofta vid ytliga hänvisningar så jag skulle här vilja utforska det ytterligare. I stället för att börja i den teoretiska änden med regeln om tystnadsplikt i lagen vill jag börja i verkligheten. Närmare bestämt i SwedSecs disciplinnämnd.

Stefan Pettersson, 2020-05-25

Läs artikeln

Att tänka på när du tar in en säkerhetskonsult

Känns säkerhet avancerat, är tiden för knapp eller får du huvudvärk av begrepp som brandvägg och GDPR? Då kan det vara läge att ta in en säkerhetskonsult för att hjälpa dig och ditt företag med allt som har med informationssäkerhet och IT-säkerhet att göra. Men det finns en del saker som kan vara hjälpsamma att ha tänkt över innan.

Julia, 2020-05-15

Läs artikeln

Stefan på pappaledighet

Lagom till att pandemin når Sverige går halva företagsledningen enligt plan på föräldraledighet. Väntas tillbaka efter sensommaren full av ny energi och barnsliga takes på riskhantering.

Martin da Fonseca, 2020-03-01

Läs artikeln